آنچه باید درباره ظروف پیرکس بدانید

آنچه باید درباره ظروف پیرکس بدانید!

شیشه پیرکس چیست؟

پیرکس(Pyrex) نوع مشخصی از شیشه است که با نام صنعتی شیشه بورسیلیکات شناخته می شود.

تولید شده با مواد معدنی مانند:سدیم کربنات است که در مقابل شک های حرارتی مقاومت خوبی را از خود نشان می دهد.

شوک حرارتی چیست؟

تعریف ساده شوک حرارتی برای شیشه این است که دمای شیشه به شدت افزایش پیدا می کند.

تاریخچه ظروف پیرکس

پیرکس مارکی است که توسط Corning یک برند معروف فرانسوی سازندگان(Corning ware) در سال 1908 معرفی شد.

ایده شیشه پیرکس ارائه محصولی مشابه Corning اما واضح بود.

تا همین چند سال پیش ظروف شیشه تنها برای خورد و خوراک به کار برده می شد،اما چند سالی است که با ورود مایکروفر و اجاق گاز های فر دار ظروف شیشه ای پیرکس(Pyrex) برای پخت و پز استفاده می شود.

ظروف پیرکس هر روز محبوبیت بیشتری در میان ظروف آزخانه پیدا می کنند.

چراکه پیرکس هم مانند ظروف استیل و سرامیک جزو سالم ترین ظروف هاست.

شیشه محصول بسیار سختی است  و به هنگام حرارت واکنش نشان می دهد و وارد غذا نمی شود.

به هیمن دلیل است که ظروف بسیار سالمی است.

فرق بین پیرکس و شیشه چیست؟
پیرکس در مقابل شوک های حرارتی مقاوم است اما شیشه دچار ترک و شکستگی می شود.
از پیرکس در مصارف و وسایل آزمایشگاهی،پختن غذا در فرمایکروویو،ظروف نگهداری مواد غذایی و … استفاده می شود.
پیرکس  تا 6 برابر محکم تر و سخت تر از شیشه معمولی است.
نکات مهم برای نگهداری از ظروف پیرکس
همان طور که اشاره شد این ظروف در برابر شوک های حرارتی مقاوم است اما این نکته را توجه کنید که این ظروف در برابر حرارت مستقیم مقاومت چندانی ندارد. بنابراین می توان گفت که بهترین حرارت برای این ظروف حرارت غیرمستقیم و یکنواخت است. (مثل حرارت فر و مایکروفر)
سعی کنید هنگام پخت و پز، برای سرخ کردن از این ظروف استفاده نکنید. بهترین حالت برای استفاده از آنها، پخت و پز با استفاده از آب می باشد. همچنین برای پخت و پز در این ظروف، بهتر است از فر و مایکروفر استفاده شود. اما اگر از اجاق گاز استفاده می کنید حتماً از شعله پخش کن استفاده کنید.
درجه حرارت این ظروف را هنگام استفاده از آن، به طور ناگهانی تغییر ندهید. به طور مثال آب سرد را بر روی ظروف داغ نریزید و یا ظروف داغ را روی سطح مرطوب یا سرد قرار ندهید. چرا که این کار موجب شکستن این ظروف می شود.
بعد از استفاده از این ظروف آن ها را در محلول آب ولرم و مواد شوینده خیس کنید.
در هنگام شست و شو، از بکار بردن وسایل زبر و ساینده مثل سیم ظرفشویی خودداری کنید.
سعی کنید بعد از شست و شوی ظروف، آن ها را خشک کرده تا لکه ای بر روی آن ها ایجاد نشود.

مقایسه 7 نوع قابمله برای پخت و پز

مقایسه 7 نوع قابمله برای پخت و پز

مقایسه 7 نوع قابمله برای پخت و پز

قابلمه باید تحمل این حرارت را داشته باشند تا در اثر حرارت دچار تغییرات نشوند، مخصوصا پوشش داخلی آنها.

با این پیش‌زمینه نگاهی داریم به قابلمه‌هایی كه برای پخت‌وپز روی اجاق گاز مناسب هستند.

پیرکس،مطمئن

پیرکس بهترین انتخاب شما خواهد بود.

حجم متنوع این ظروف به شما امکان می‌دهد تا برای هر تعداد مهمان بتوانید خوراک مورد نظرتان را بپزیدو با همان ظرف سرو کنید.

شیشه‌ای‌ بودن بدنه و درپوش آن، تمامی محتویات چیده‌ شده را به‌ وضوح نشان داده و مرحله‌ی سرو را برایتان آسان می‌سازد.

اگر مایل هستیدخوراکی خوشمزه و با مواد و سبزیجات متنوع درست کنید این ظروف بهترین انتخاب شما خواهند بود.

حجم متنوع این ظروف به شما امکان می‌دهد تا برای هر تعداد مهمان بتوانید خوراک موردنظرتان را بپزید و با همان ظرف سرو کنید.

شیشه‌ای ‌بودن بدنه و درپوش آن، تمامی محتویات چیده‌شده را به‌وضوح نشان داده و مرحله‌ی سرو را برایتان آسان می‌سازد. 

بهترین قابلمه‌ها، قابلمه‌های پیركس هستند ولی نه برای ایرانی‌ها چون بیشتر مردم كشور ما از اجاق‌گاز برای پخت‌وپز استفاده می‌كنند در حالی كه پیركس تحمل حرارت مستقیم را به مدت طولانی ندارد.

از سوی دیگر، خیلی از غذاهای ایرانی را در مایكروفر هم نمی‌توان پخت.

در كشورهای دیگر كه استفاده از اجاق‌های برقی رایج است، این قابلمه‌ها مناسب هستند.

تفلون،پرطرفدار

قابلمه و تابه هایی که با پوشش تفلون در بازار موجودند چند ویژگی دارند.

مهمترین ویژگی آن ها که باعث شد با عنوان “ظروف نچسب” هم در بازار شناخته شوند خاصیت نچسب بودن آن هاست که موجب مصرف کم روغن به هنگام طبخ هم می شود و در این امر نسبت به تمامی جنس و پوشش ها یکه تاز است.

دیگر ویژگی آن مقاومت بالا در برابر حرارت و مواد شیمیایی است.

یكی از قابلمه‌هایی كه در كشور ما زیاد به كار می‌رود،قابلمه‌های تفلون هستند.

ولی باید هنگام استفاده از آنها دقت‌ بسیار زیادی داشت چون حتی كشیدن اسكاچ زبر روی سطح داخلی‌شان باعث می‌شود خراش بردارند و اگر تكه‌ای از تفلون وارد دستگاه گوارش شود،می‌تواند آسیب زیادی در پی داشته باشد به همین دلیل استفاده از قابلمه‌های تفلون در اروپا تقریبا منسوخ شده است.

چدن‌هایی كه چدن نیستند

باید بدانید که اکثر قابلمه هایی که امروزه با نام قابلمه چدن در بازار به فروش می رسند، در واقع چدن نیستند بلکه از جنس آلومینیم خشک هستند که با دستگا ه هایی خاص در قالب تزریق می شوند و روی آن ها تفلون یا سرامیک می کشند که تشخیص این قابلمه های تقلبی کار سختی نیست و آن ها بر خلاف چدن های واقعی که بسیار سنگین هستند، وزن سبکی دارند.

لازم است بدانید چدن، آلیاژی از آهن است و اگر این قابلمه‌ها واقعا چدن بودند، وقتی لایه رویه آنها (تفلون) به هر دلیلی خراش برمی‌داشت، حتما زنگ می‌زدند.

اگر قابلمه چدن تان اصل باشد :

  •  عمر طولانی دارد و در برابر حرارت مقاوم است.
  •  شست و شویش آسان است.
  •  بیشتر از بسیاری از قابلمه ها سلامت شما را تامین می کند.
  •  با محیط زیست سازگار است.
  •  کمی گران است

استیل،بهداشتی

قابلمه استیل و سرویس ظروف استیل یکی از لوازم ضروری برای هر خانه و آشپزخانه است.

با استفاده از این نوع قابلمه می‌توانید بدون دردسر و کاملا ایمن آشپزی خود را انجام دهید.

قابلمه‌های استیل از همه قابلمه‌های دیگر بهداشتی‌ترند اما یك مشكل اساسی دارند،اینكه حرارت را مستقیم انتقال می‌دهند. یعنی وقتی یك قابلمه استیل روی حرارت قرارمی‌گیرد، غذا سریع در آن می‌سوزد چون بلافاصله حرارت آتش را منتقل می‌كند به طوری كه دمای این سوی قابلمه كه روی آتش قرار گرفته و آن سو كه غذا درونش قرار دارد، سریع یكی می‌شود مگر اینكه روی لایه بیرونی آن آلومینیوم یا مس چسبانده شده باشد.

البته حتی در این صورت هم دیواره‌های قابلمه حرارت را به شدت منتقل می‌كند.

سرامیكی‌ها هم احتیاط دارند

جالب است بدانید، قابلمه سرامیکی از یک لایه نچسب مانند تفلون ساخته شده است ، با این تفاوت که لایه سرامیکی حاوی ترکیبات مضر موجود در تفلون نمی باشد و مقاومت بالاتری نسبت به فرسایش، خراشیدگی و خوردگی دارد.

جالب است بدانید، قابلمه سرامیکی از یک لایه نچسب مانند تفلون ساخته شده است ، با این تفاوت که لایه سرامیکی حاوی ترکیبات مضر موجود در تفلون نمی باشد و مقاومت بالاتری نسبت به فرسایش، خراشیدگی و خوردگی دارد.

برخی از قابلمه‌ها هم با روكش سرامیكی عرضه می‌شود ولی باید بسیار دقت كرد كه این روكش ساییده و تكه‌های آن وارد غذا نشود زیرا بسیار آسیب ‌زاست.

لعابی‌هایی كه ترك می‌خورند

قابلمه‌های لعابی كه معمولا برای طبخ مربا استفاده می‌شوند هم آهنی هستند چون لعاب به آلومینیوم نمی‌چسبد ولی روكش آنها از جنس لعاب است كه معمولا در اثر گرما و سرما ترك برمی‌دارد.

در این صورت آهن زیرلعاب خیلی سریع زنگ می‌زند و اگر از آن استفاده شود، مضر است.

آلومینیوم؛ مطمئن

کمتر خانه ای را می شود پیدا کرد که اثری از ظروف آلومینیومی و پخت و پز در آن ها نباشد. قابلمه، تابه، کتری، قوری و کاسه های آلومینیومی در بیشتر خانه ها وجود دارند.

ارزانی ظروف آلومینیومی، دوام و عمر زیاد، سبکی و جابجایی آسان تر، شستشوی آسان و بی دغدغه با سیم و اسکاج، موجود بودن آن ها در سایزهای مختلف با قیمت هایی پایین تر از سایر قابلمه ها و پخش یکنواخت و مناسب حرارت در سطح قابلمه و انتقال آن به غذا از جمله دلایل استفاده ی زیاد از این ظروف است.

به نظر من بهترین قابلمه‌ها بعد از پیركس‌ها،قابلمه‌های آلومینیومی هستند چون حتی آسیب و ساییده شدنشان هم مشكلی به وجود نمی‌آورد و وارد شدن آلومینیوم به دستگاه گوارش خطرساز نیست.

البته به شرط اینكه این قابلمه‌ها از شمش خالص آلومینیوم باشند.

برخی می‌گویند اشكال قابلمه‌های آلومینیومی این است كه وقتی در آنها آب می‌جوشانیم،سیاه می‌شوند اما علت این مشكل ناخالصی آب است و اگر آب مقطر را در این ظروف بجوشانیم،سیاه نخواهند شد.

در آب لوله‌كشی، آب چاه كه حاوی املاح و نمك است وجود دارد و نمك آن باعث تولید اكسیدآلومینیوم می‌شود كه البته ضرری ندارد و فقط رنگ ظرف را عوض می‌كند كه قابل رفع است.

از سوی دیگر،هنگام خرید این قابلمه‌ها باید مراقب بود نازك نباشند زیرا در این صورت وقتی روی اجاق گاز قرار می‌گیرند،ته ‌ظرف بالا می‌آید و حتی با سیم ظرفشویی ممكن است ساییده شوند و از بین بروند.

برای جلوگیری از سیاه شدن قابلمه‌های آلومینیومی هنگام جوشاندن آب،می‌توان مقدار كمی ماده‌ای ترش مثل آبلیمو یا سركه در آن ریخت.

اردو خوری چیست؟

اردو خوری چیست؟

اردو خوری چیست ؟

شاید شما هم خیلی نام اردو خوری یا ظرف اردو خوری را شنیده باشید اما معنای آن چیست؟

و کاربرد ظرف اردوخوری چیست؟

قبل از توضیح اینکه اردو خوری چیست آشنایی با مفهوم اردو لازم است.

اردو یا اردور در واقع همان پیش غذای خودمان است که در فرانسوی به آن اردو (Hors d’oeuvre) می گویند.

پیش غذا را قبل از غذای اصلی سرو می کنند و اندازه و حجم آن کمتر از غذای اصلی است و گاهی بجای قاشق و چنگال با دست خورده می شود.

اردو یا پیش غذا در کشورهای مختلف به صورت­های گوناگونی پخته و سرو می­شود.

انواع سوپ، پوره و خوراک ها جزء پیش غذاهای محبوب ایرانی می باشند.

نکته مهمی که نباید فراموش کنید استفاده صحیح از ظروف اردوخوری مناسب است. متناسب با نوع پیش غذای طبخ شده ظرف مناسب را هم برگزنید.

کاربرد اردو خوری چیست؟

اصلی ترین کارایی اردوخوری ها در تزیین میز و قرار دادن خوراکی های هم شکل و یا هم خانواده به صورت مجزا اما متحد در کنار هم می باشد.

هر چه مهمانی رسمی تر باشد، تعداد انواع خوراکی ها و یا دورچین ها بیشتر می شود.

قرار دادن ظروف متعدد و مختلف بر روی یک میز کاری جز ایجاد به هم ریختگی و آشفتگی انجام نمی دهد.

چنین میزهایی مهمانان را سردرگم کرده و شخصیت نامناسبی از شما در ذهن آن ها حک می کند.

خوشبختانه کاربرد اردوخوری یک راه حل ساده است که در این مواقع به کمک شما می آید.

چگونه انواع میز یا سفره غذا را با اردوخوری تزیین کنیم؟

اردو خوری

برای تزیین انواع سفره یا میز با اردوخوری قبل از هر اقدامی، هدفتان را مشخص کنید.

بهتر است، ظاهر و کاربرد اردوخوری با هم متناسب باشند، بدین صورت تزیین زیبا تر و جذاب تری را خواهید داشت.

اگر هدفتان چیدن غذاهایی مانند سالاد ماکارانی، سالاد الویه، انواع پوره ها و … است از اردوخوری های حلزونی استفاده کنید. شکل اردوخوری حلزونی به تنهایی به عنوان یک تزیین برای چنین خوراکی هایی می تواند مفید باشد.

غذاهای عددی مانند رولت کالباس که تزیین سختی دارند و یا اینکه شما ایده ی خاصی برای تزیین آن ها ندارید، را در اردو خوری های حلزونی بچینید.

حین چیدن میز غذا به دنبال ظرف های مجزا برای جای دهی انواع ماست ها، سالادها و یا دور چین ها نباشید، این کار تنها میز شما را شلوغ کرده و جلوه چندانی ندارد.

اردوخوری های چند تکه بسیار شکیلی برای چنین منظوری طراحی شده اند.

تنها کاری که شما باید انجام دهید، انتخاب درست خورداکی ها برای یک اردوخوری واحد است. مثلاً یک اردوخوری را با انواع ترشیجات پر کرده و اردوخوری بعدی را با انواع ماست و …

کاربرد اردوخوری در پذیرایی از مهمان های سر زده یا مهمانی های که فرصت زیادی برای دیزان خوراکی ها ندارید، غیر قابل انکار است.

چنانچه قصد سرو بیسکوییت،کیک یا میوه های کوچک تابستانه برای پذیرایی از مهمان سر زده،را دارید،کافیست آن ها را در اردوخوری های حلزونی گذاشته و بر روی میز قرار دهید.

اردو خوری حلزونی یکی از محبوب ترین ظروف اردو خوری محسوب می شود. می توایند از ظرف اردو خوری حلزونی برای سرو کشک بادمجان، شله زرد، سالاد ماکارونی و … نیز استفاده کنید.

از آنجا که پیش غذا به مقدار کم تهیه می شود بنابراین نیاز نیست از ظروف بسیار گود یا بزرگ استفاده کنید. تنها نکته مهمی که باید بدان توجه داشته باشید دسترسی همه افراد به پیش غذای تهیه شده است.

اگر به صورت سلف سرویس قصد پذیرایی از مهمان ها را دارید نیز به این نکته توجه کنید که مقدار اردو تهیه شده به قدری باشد که بعد از خالی شدن ظرف بتوانید آن را مجددا پر کنید.

البته استفاده از این ظروف بستگی به ذوق و سلیقه شما دارد.

بعضی افراد از ظروف اردوخوری حلزونی برای انواع شکلات و پاستیل یا حتی قرار دادن میوه های رنگارنگ استفاده می کنند.اما نکته مهم این است که ظروف اردوخوری به زیباتر شدن میز پذیرایی شما کمک بسیار زیادی خواهد کرد.

یکی از بهترین عبادت ها در ماه مبارک رمضان افطاری دادن است،اما به علت زیاد بودن تنوع در سرو خوراکی ها در این سفره،اغلب خانم ها سردرگم هستند،زیرا بسیار از خوراکی ها و غذا ها مانده است اما در سفره افطاری جای باقی نمانده است.

بهترین کاربردهای این ظروف استفاده برای چنین سفره های است.

با استفاده از این ظروف سفره جذاب تر دارید ضمن این که فضای کمتری اشغال می شود.

در هنگام خرید این ظروف به ارتباط بین ظرف ها و رنگ بندی آن ها دقت کنید،اگر قصد شما از خرید اردو سرو انواع ماستی جات است،انتخاب اردو های رنگی بهترین گزینه است اما اگر قصد دارید خوراکی های رنگارنگی را در این ظرف ها سرو کنید،انتخاب یک اردوی سفید رنگ انتخاب مناسبی است.

 

5 لوازم مهم آشپزخانه که هر خانه نیاز دارد

3 لازمه مهم آشپزخانه؟!

3 لوازم مهم آشپزخانه که هر خانه نیاز دارد

چندین وسیله مهم آشپزخانه برای عملکرد صحیح هر خانه ای وجود دارد.

در این مقاله ، ما در حال بررسی دقیق برخی از مهمترین لوازم آشپزخانه هستیم تا بتوانید تصمیم بگیرید که به کدام وسایل نیاز دارید.

لوازم مهم آشپزخانه

این تصور غلط وجود دارد که برای داشتن چیزهای عالی پول زیادی لازم است.

شما می توانید لوازم آشپزخانه مورد نظر خود را داشته باشید بدون اینكه كاملاً حساب بانكی خود را تخلیه كنید.

در اینجا پنج لوازم آشپزخانه مهم وجود دارد که هر خانه نیاز دارد.

1. اجاق گاز

اجاق گازسرویس اجاق گاز یکی از مهم ترین وسایل آشپزخانه است.

هم اکنون حد اقل در منازل و ساختمان های اداری و یا غیر اداری برای پختن غذا و یا گرم کرذن آن و یا به عنوان مثال برای خوردن یک چای داغ برای جوش آوردن آب کتری یک اجاق گاز از نوع قدیمی جدید و یا تو کار، روکار  و یا مبله مورد استفاده قرار می گیرد .

همانطور که در بالا گفتیم:  بودن یک اجاق گاز در وسایل و لوازم خانگی  ضروری و یا یهتر بگویم نبودن آن دچار مشکل می شود .

اما در این ذیل به کمک همیاری شما خواننده عزیز به اختصار درباره اجاق گاز ها و  انواع آن صحبت کرده ایم:

برای خرید یک اجاق گاز مناسب باید به فضای آشپزخانه و همچنین به مدل و زیبایی آن دقت نمود .

اما خوب خیلی از عوامل دیگر مانند نوع سوخت مصرف گاز آن و همچنین نوع کاربرد ان نیز مورد بحث است که هنگام خرید توصیه تعمیرکاران این است که حتما با اطلاعات کافی نسبت به خرید و برندهای موجود در بازار اقدام به تهییه یک گاز آشپزخانه نمایید.

 انواع مختلف گاز های موجود در بازار به این شرح است :

  •  توکار
  • رومیزی
  •  مبله با فر
  •  مبله بدون فر

 تذکر: البته قابل ذکر است که گاز ها با توجه به شعله های آن هم به انواع مختلفی تقسیم می شوند .

  • تک شعله مانند گاز های پیک نیکی
  • دوشعله مانند گاز های رومیزی
  • چهار شعله به بالا مانند گازهای معمولی مبله فردار و بدون فر

همچنین جنس لعاب استفاده شده در گازها مدل های مختلفی دارد.

باتوجه به بالارفتن سطح فن آوری و رفع نیازهای مردم این اجاق گازها دارای قطعات بیشتری شدند .

تعبیه فندک ، ترموکوپل ، جوجه گردان های داخل فر اجاق گاز مبله ، تنوع مختلف گازها با توجه به بودن در فضای اشپزخانه ها باید بررسی شود که خوب زیبایی هم از اصول مهم اجاق گازهاست .

اجاق ایرانی یا خارجی؟اجاق گاز چیست ؟ و چه مدل هایی دارد ؟

برخلاف باور شایع میان مشتریان لوازم خانگی مبنی بر این‌که تولیدات داخل کشور از کیفیت لازم برخوردار نیستند، اجاق گاز‌هایی که در داخل تولید می‌شوند رقیب همه فن حریف اجاق گاز‌های خارجی‌ محسوب می‌شوند. یعنی شاید ایرانی‌ها رقابت را در بازار لوازم خانگی به رقیب‌های کره‌ای و دیگر کشورها واگذار کرده باشند، اما در این زمینه پیشتاز رقابت در بازار هستند.

به گفته جمع کثیری از فروشندگان این محصول، اکثر مراجعین خواستار اجاق گاز‌های ایرانی هستند.

دلایل این تمایل زیاد وجود خدمات پس از فروش مناسب برای تعویض و یا سرویس ادوات اجاق گاز نام برد و گفت: جنس ادوات و نوع سیستم اجاق گازهای ایرانی نزدیکی بسیار زیادی به نوع گاز شهری داخل کشور دارد، این هماهنگی زیاد در طی سال‌ها ، موجب شده تا مشتری خود به این نتیجه برسد که میان جنس ایرانی و خارجی کدام یک را انتخاب کند.

با تاکید به این موضوع که هر فرد بسته به میزان بودجه ای که در اختیار دارد خرید میکند ، برند های متنوعی در بازار وجود دارد که تعداد بسیاری از آنها ایرانی اند. این تنوع محصولات تولید داخل در بین سایر لوازم خانگی کمتر به چشم میخورد .

توکار ، روکار یا مبله ؟

این‌که مشتری گاز دو شعله انتخاب می‌کند یا پنج شعله بسته به نیاز خودش دارد، اما این اواخر به علت کمبود فضای آشپزخانه آپارتمان‌ها، اکثر خریداران مشتاق گاز تو کار هستند. گازهای توکار مزایا و معایب مخصوص به خود را دارد.

کاربری که نیاز به فر داشته باشد نمی‌تواند از گاز تو کار استفاده کند. در مقابل افرادی که آشپزخانه‌ی کوچک دارند می‌توانند از فضای زیر اجاق گاز تو کار، برای ادویه‌ها و سایر وسائل آشپزخانه استفاده کنند.

یخچال

یخچال

یخچال شما یکی از مهم‌ترین و گران‌ترین لوازم خانگی شماست که می‌خواهید بیش از ۱۰ سال را با آن سپری کنید.

بنابراین باید برای خرید یک یخچال خوب وقت کافی بگذارید و به اندازه کافی برای انتخاب بهترین مارک یخچال فریزر تحقیق کنید.

از آن جایی که تنوع برند، مدل و قیمت یخچال در بازار زیاد است ممکن است در انتخاب یک یخچال مناسب دچار سردرگمی شوید.

به همین دلیل ما در این مقاله جناب کالا با توجه به تجربیات کارشناسان و تکنسین های فنی خود سعی کرده ایم برندها و مدل های مختلف یخچال اعم از پرطرفدارترین و بهترین مارک یخچال های آمریکایی، آسیایی، اروپایی را از نظر کیفیت، کارایی، طراحی و همچنین قیمت یخچال مورد بررسی قرار دهیم.

به این ترتیب فهرستی از آیتم‌های ضروری را به عنوان بهترین راهنمای خرید یخچال تهیه کرده ایم و با معرفی تعدادی از بهترین مارک های یخچال خارجی و ایرانی به شما کمک می کنیم تا یخچالی که مناسب خانواده‌تان است را خریداری کنید.

محل قرار گرفتن یخچال:

از قرار دادن یخچال یا فریزر در مجاورت دستگاه های گرمازا مثل اجاق گاز، آب گرمکن، شوفاژ و نورمستقیم خورشید بپرهیزید. فضای پشت یخچال و فریزر باید حداقل ۲۰ سانتی‌متر، برای گردش هوا، با دیوار فاصله داشته باشد. مطمئن شوید که یخچال یا فریزر روی یک سطح تراز قرار گرفته و در آن ب طور کامل بسته می‌شود.

انتخاب صحیح یخچال:

هنگام خرید یخچال مدل‌هایی را انتخاب کنید که مصرف انرژی کم‌تر و بازدهی بیشتری داشته باشند. همچنین از وجود برچسب انرژی روی یخچال مطمئن شوید.

آشنایی با انواع یخچال و فریزر و بررسی جدیدترین مدل های موجود در بازار

  • یخچال یا یخچال فریزر تک درب

این مدل از یخچال یا یخچال فریزرها قدیمی‌ترین مدل‌های یخچال فریزر هستند که از قدیم در خانه در دسترس بودند، امروزه نیز این مدل از یخچال‌ها به دلیل کوچکی، عدم نیاز به فضای زیاد در بیشتر ادارات، فروشگاه‌ها و حتی هتل‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • یخچال فریزر مدل فریزر بالا یا فریزر پایین

در این مدل یخچال فریزرها دو انتخاب پیش‌روی مصرف‌کنندگان وجود دارد که هر یک بر اساس نیاز می‌توانند یک مدل را انتخاب کنند. عده‌ای بر اساس علاقه یا نیاز مدل فریزر پایین و عده‌ای مدل فریزر بالا را انتخاب می‌کنند.

  • یخچال فریزر دو قلو

یخچال فریزرهای دوقلو نیز از مدل‌هایی هستند که از قدیم در بازار موجود بودند و همیشه جزء پرطرفدارترین مدل‌های زمان خود بوده‌اند، البته امروزه با عرضه مدل‌های جدید که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت، استقبال از این مدل یخچال فریزرها تا حدی کاهش یافته است. این مدل از یخچال فریزرها به دلیل ماهیت خود نسبت به سایر انواع یخچال فریزرهای موجود در بازار حجم به مراتب بالاتری دارند و بیشتر برای خانواده‌های پرجمعیت استفاده می‌شود. علاوه بر آن به دلیل جدا بودن یخچال و فریزر از همدیگر، جابجایی آنها نسبت به سایر یخچال فریزرها نظیر ساید بای ساید راحتتر است. در ضمن در این مدل از یخچال فریزر افراد به حجم مساوی از یخچال و فریزر دسترسی دارند.

  • یخچال فریزر ساید بای ساید

در طول سالهای اخیر این مدل یکی از پر فروش‌ترین مدل‌های یخچال فریزرها در ایران و جهان بوده است و به همین دلیل بیشترین نوآوری برای عرضه مدل‌های جدید بر اساس این مدل شکل گرفته است. یخچال فریزر ساید بای ساید در حقیقت مدل ارتقاء یافته یخچال فریزرهای دوقلو بوده که علاوه بر یک تکه‌شدن، امکان تنظیم حجم یخچال و فریزر را برای مشتریان به شکل بهتری فراهم می‌کند. بر این اساس برخلاف یخچال فریزر دوقلو شما حتما مجبور به دارا بودن حجم مساوی یخچال و فریزر نیستید.

  • یخچال فریزر درب فرانسوی

همانطور که توضیح داده شد در ادامه ی نوآوری‌های صورت گرفته در طراحی انواع یخچال فریزر، با باز طراحی آن نوع جدیدی از یخچال فریزر به بازار عرضه شد بنام درب فرانسوی یا French Door. در این طراحی جدید محل قرارگیری یخچال فریزر بجای آن که در کنار همدیگر قرار داشته باشد، مجدد به بالا و پایین تفکیک گردید و با یک تکه کردن یخچال و فریزر و افزایش عرض آن، امکانات جدیدی را برای مصرف‌کنندگان فراهم آورد. در یخچال های درب فرانسوی دیگر محدودیتی که برای قراردادن وسایل بزرگ مانند کیک تولد یا ظرف‌های عریض وجود داشت، مرتفع شده و شما به راحتی می‌توانید از فضای عریض آن به شکل دلخواه استفاده کنید. در قسمت پایین نیز که فریزر قرار دارد، برای سهولت استفاده و طراحی متمایز، کشویی قرار داده شده که دسترسی به کلیه مواد غذایی حتی تا انتهای فریزر را به راحتی میسر می‌کند.

  • یخچال فریزرهای 4 درب

این مدل از یخچال فریزرها نیز تقریبا مشابه یخچال فریزرهای درب فرانسوی است، با این تفاوت که در بخش فریزر پایین بجای کشو دارای دو درب جداگانه است.

مزیت این طراحی نسبت به طراحی درب فرانسوی آن است که بجای یک یا دو کشو یک تکه مرتبط با فریزر، شما دسترسی به تعداد کشوهای بیشتری دارید که امکان تفکیک و طبقه بندی مواد غذایی را بیشتر برای شما فراهم می کند. اما امکان قراردادن موادغذایی بزرگ و عریض دیگر برای شما فراهم نیست. به عنوان مثال اگر زمانی تصمیم داشته باشید برای مهمانی آخر هفته خود یک ماهی شیر درسته را طبخ کنید، امکان نگهداری آن تنها در یخچال فریزرهای درب فرانسوی وجود دارد!

ماشین لباس شویی

ماشین لباس شویی

وقتی ماشین های لباسشویی اتوماتیک پا به بازار گذاشتند با استقبال بی نظیر خانواده ها روبه رو شدند و در اندک زمانی، به صدر فهرست لوازم منزل راه یافتند.

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، وقتی ماشین های لباسشویی اتوماتیک پا به بازار گذاشتند با استقبال بی نظیر خانواده ها روبه رو شدند و در اندک زمانی، به صدر فهرست لوازم منزل راه یافتند. ماشین های قدیمی تر اغلب پر سر و صدا بودند و بعضا هنگام آبگیری لباس، راه پیمایی هم می کردند اما پیشرفت فناوری در بهبود وضعیت آن ها چنان موثر افتاد که حالا کنج آشپزخانه، انواع رخت و لباستان را می شویند و دم نمی زنند. شاید به نظر برسد شکل و شمایل لباسشویی های جدید آنقدر ها هم توفیری با قبل ندارد اما شرایط فنی و تنظیمات شست وشوی بسیاری از آن ها تغییر کرده است. این روز ها، ماشین های لباسشویی برای جذب مشتری توانمندی های مختلفی از خود نشان می دهند؛ یکی برنامه شست وشوی فوری لباس دارد، دیگری آپشن مخصوص شستن پرده و پتو.

این برند ادعا دارد با سیستم حباب ساز لباس ها را تمیزتر می شوید، آن برند می گوید شرایط شستن با دست را شبیه سازی کرده است. یکی هم درآمده که با گاز ازن همه البسه را ضدعفونی می کند! حال دراین میان چه مقبول افتد و چه در نظر آید، به خود مشتری برمی گردد اما هرگاه سخن از خرید به میان آید، «دخل و خرج» خودش را وسط میدان می رساند تا هرطور شده به خریدار کمک کند. از این رو، این هفته راهی بازار شده، قیمت پرسیده و سرش را دست کم در نیمی از ماشین های لباسشویی فرو برده است تا از زیر و بم شان خوب آگاه شود و به عرض خریداران برساند.

محصول ایرانی یا برند خارجی

این روز ها، تنوع ماشین های لباسشویی آنقدر زیاد شده که به واقع آدم می ماند کدام یک مناسب ترین انتخاب است. به خصوص آن که نام و نشان شان هم معرف درستی از ماهیت آن ها نیست. هرکجا که سر می زنم، به ندرت محصولی با نام تولیدکننده ایرانی به چشم می خورد. با این حال، نرخ خریدشان بین 1 تا 2 میلیون تومان درمی آید. در پاساژ «انقلاب» مشهد، یک لباسشویی «آبسال» می بینم؛ ظرفیتش 6 کیلویی است و قیمتش یک میلیون و 250 هزار تومان. فروشنده می گوید: «موتورش کار اسپانیاست. شکل و قیافه ندارد، ولی کیفیتش خوب است» از این برند در «سرای بلور» هم یافت می شود؛ با ظرفیت و البته قیمت های مختلف. در یکی از فروشگاه های این بازار، چند ماشین لباسشویی نقره ای رنگ نزدیک به سقف مغازه گذاشته اند. نام یکی شان «آزمایش» است و یک میلیون و 400 هزار تومان قیمت دارد.

مسئول فروش می گوید «جنس بدی» نیست و بلافاصله اضافه می کند: «ولی اگر از این بهتر بخواهید مارک های دیگری نیز داریم که جنسشان بهتر است» بیش از 80 درصد انواع لباسشویی موجود در بازار، تولیدات به اصطلاح «مشترک» هستند. قطعات اصلی این محصولات از کشور مبداء که البته صاحب برند نیز است به کشور دیگری برای مونتاژ فرستاده می شود.

نماینده فروش «هیوندای» در «سرای بلور» می گوید: «قطعات بیشتر محصولات بازار مشترک از کشور کره می آید و مونتاژ آن ها در چین، ایران و ترکیه انجام می شود. برند های سامسونگ، ال.جی، دوو و هیوندای در ایران، هایسنس و مدیا در چین و بکو در ترکیه مونتاژ می شوند» البته کشور کره تنها مبداء سازنده قطعات نیست. به گفته فروشندگان لوازم خانگی، ترکیه امتیاز مونتاژ برخی مدل های ماشین لباسشویی برند «بوش» آلمان را گرفته که محصولاتش به بازار ایران هم راه پیدا کرده اند و طبیعی است که از مدل های «اصل آلمان» ارزان ترند. همچنین، قطعات و موتور برند «کَندی» ایتالیایی است و عمدتا یا از چین وارد می شود یا ترکیه. قیمت عمده فروشی آن از یک میلیون و 400 هزار تومان شروع می شود و به 2 میلیون می رسد. لباسشویی های ایندزیت نیز کار مشترک هلند و ترکیه هستند و بازه نرخشان بین 2 میلیون و 400 تا 2 میلیون و 600 هزار تومان است. یکی از مغازه دار های پاساژ انقلاب ادعا می کند که این محصول پس از «بوش» ترکیه بهترین کار مشترک به حساب می آید.

«اسنوا» مساوی «دوو»، «دوو» در حد «بکو»

یک فروشگاه لوازم خانگی در خیابان دانش غربی مشهد، انواع ماشین های لباسشویی را از هر برند و مدلی ارائه می دهد. از محصولات سامسونگ و ال.جی گرفته تا آبسال و آزمایش. آقای فروشنده همه آن ها را ایرانی می داند و از این میان اسنوا را پیشنهاد می دهد: «بین ایرانی ها (تولید ایران) اسنوا از همه بهتر است. امکانات این لباسشویی ها فرقی با هم ندارند، ولی اسنوا از بقیه بیشتر عمر می کند» قطعات این برند کره ای است و در کارخانه ای در اصفهان مونتاژ می شود. بازه قیمت ماشین های لباسشویی اسنوا از 1 میلیون و 200 هزار تا بیش از 2 میلیون تومان متغیر است که به سایز، کیفیت و امکانات شست وشو بستگی دارد. مدل 5 کیلویی آن از نظر ظاهر و امکانات زمین تا آسمان با مدل 7 کیلویی متفاوت است. علاوه بر این، کیفیتشان نیز با هم فرق دارد. با اجازه صاحب مغازه، سرم را داخل ماشین لباسشویی می برم و دیگ 5 کیلویی را بررسی می کنم. پره های اطراف دیگ داخلی را با تا زدن ورق خود آن درست کرده اند. در حالی که وضعیت دیگ در مدل 7 کیلویی به مراتب بهتر است.

اما قضیه زمانی جالب می شود که فروشنده می گوید: «دوو خود اسنوا ست، فقط مارکش فرق می کند. به خاطر همین مارکش 200 هزار تومان از اسنوا گران تر است» او محدوده قیمت لباسشویی دوو را از 1 میلیون و 500 هزار تا 2 میلیون و 200 هزار تومان اعلام می کند. محصولات دوو بسیار متنوع اند؛ از شکل و ظرفیت گرفته تا برنامه های شست وشو و دور خشک کن. بعضی موتور تسمه ای دارند و بعضی هم گیربکسی. نماینده فروش دوو در خیابان سناباد مشهد توضیح می دهد که اگر قدرت خشک کن زیر 1200 دور باشد مدل موتور تسمه ای و بالای این عدد، موتور گیربکسی است. البته نهایت توان خشک کن در برند دوو 1400 دور است. قیمت لباسشویی هایی که در این نمایشگاه عرضه شده اند از 1 میلیون و 870 هزار تا 2 میلیون و 400 هزار تومان متغیر است.

آقای طاهری یکی از فروشندگان عمده «سرای بلور» کیفیت و کارایی برند دوو را در قد و قواره «بکو» ارزیابی می کند: «دوو و بکو در یک حد هستند، فقط اولی مونتاژ ایران است و دومی کار ترکیه. به همین دلیل برند بکو گران تر در می آید و از 2 میلیون تومان شروع می شود به بالا» در این میان، یکی از فروشندگان این بازار ادعای عجیبی می کند. به عقیده او، در برند های اسنوا، دوو و ال.جی، ظرفیت دیگ های داخلی در لباسشویی های 7 و 8 کیلوگرمی یکسان است و تفاوت اندازه شان شاید یک سانتیمتر باشد. آقای فروشنده می گوید: «روی ماشین، 7 یا 8 کیلو گرم را می نویسند اما« الکی»است و هیچ فرقی باهم ندارند. چیزی که در [دیگ] 7 کیلویی جا نشود در 8 کیلویی هم جا نمی شود»

پول بیشتر برای تیپ بهتر

به نمایندگی ال.جی می روم. در نگاه اول ماشین های لباسشویی بسیار متنوع و متفاوت به نظر می آیند. کف قیمت 1میلیون و 700 هزار است و تا 3 میلیون و 800 هزار تومان نیز می رسد، به رنگ های سفید، خاکستری و نقره ای که طراحی در بعضی شان تغییر کرده و مد روز شده. آپشن های دیجیتالی بیشتری هم نسبت به انواع معمولی دارند. با این حال، بطن داستان چیز دیگری است. نماینده فروش توضیح می دهد که تمامی این مدل ها دارای موتور Direct Drive یا بدون تسمه اند که با هم هیچ تفاوتی ندارند. برنامه های شست وشوی شان مثل هم است و کیفیت دیگ های داخلی از 6 کیلویی گرفته تا 8 کیلویی یکسان. او می گوید:«فقط ظاهر این ها با هم فرق دارد و شما به خاطر همین تیپش بیشتر پول می دهید»

البته آقای فروشنده ادعا می کند موتور همه لباسشویی های ال.جی صاحب نوعی فناوری جدید است که در برند بوش آلمان هم یافت نمی شود: «در تمام ماشین های لباسشویی دنیا، موتور به راست چرخیده و می ایستد. سپس به چپ می چرخد و با این روش حرکتی، لباس شسته می شود اما ماشین های ال.جی پنج حرکت شست وشوی اضافه تر دارند که باعث می شود لباس به همان تمیزی شود که با دست می شوییم» در همین حین، تلاش می کنم نگاهی هم به اندازه دیگ ها بیندازم. گرچه نمی توانم سرم را داخل ببرم و از نزدیک ببینم، به نظر می رسد تفاوت اندازه در دیگ های 6 تا 8 کیلویی ال.جی، با چشم غیرمسلح قابل دیدن نیست.ماشین های لباسشویی مارک سامسونگ نیز تنوع و ویژگی های خودشان را دارند.

سیستم Eco Bubble شاخصه این برند است که با تولید حباب باعث پخش شدن پودر شوینده و شست وشوی بهتر لباس می شود. محصولات سامسونگ از 6 تا 12 کیلویی در بازار موجودند و به همین نسبت، نرخشان از 1 میلیون و 700 هزار تا 4 میلیون تومان متغیر است اما نماینده فروش این برند در خیابان سناباد، بهترین کار ها را برای مصرف خانگی در محدوده 7 و 8 کیلویی می داند که با قیمت 2 میلیون و 200 هزار تا 2 میلیون و 500 هزار تومان عرضه می شوند. مضاف براینکه، محصولات نقره ای رنگ عموما 100 هزار تومان گران ترند. البته وقتی صحبت از برند بوش می شود، او به صراحت کیفیت خوب و امکانات مناسب آن را تایید می کند.

محصولات ساخت اروپا

این طور که از گفت و شنود در بازار ماشین های لباسشویی بر می آید، محصولات اصل یک برند، بیشتر مورد تایید اند و به تبع آن گران تر. عموما از کیفیت و کارایی بالایی برخوردارند و نمی توان یکی را کمتر از دیگری دانست اما نرخشان کم و زیاد دارد. در فروشگاهی در خیابان سناباد مشهد، انواع لباسشویی های بوش وجود دارد که همگی اصل آلمان اند. قیمت ها از حدود 3 میلیون و 200 هزار تومان شروع می شود و تا 4 میلیون و 800 هزار می رسد. این ها جدیدترین و پیشرفته ترین ها هستند. مدل های ساده تر را می توان در «سرای بلور» یافت.

یکی از مغازه دار ها در تعریف از این برند می گوید: «اگر شما می خواهید که یک لباسشویی تا 2 و نیم میلیون تومان بخرید، واقعا حیف است که کمی بیشتر پول ندهید و بوش نخرید. این برند هیچ وقت اسم خود را خراب نکرده است» به گفته او بوش کار مشترک با ترکیه هم دارد که محدوده قیمتش 2 میلیون و 400 هزار تا 4 میلیون تومان است اما آن چه که به من نشان می دهد در آلمان تولید شده، 10 سال گارانتی و 36 ماه ضمانت تعویض دارد که به گفته خودش از «امکانات خاص بوش» است. در گوشه و کنار بازار اما، لباسشویی های دیگری هم پیدا می شوند که عموما اصل ایتالیا هستند، با برند های نام آشنایی چون ایندزیت و فیلکو. مغازه داری در پاساژ انقلاب، چند مدل از این برند را دارد. همه فول آپشن اند با برنامه مخصوص ضدعفونی لباس با ازن. فروشنده معتقد است که کالایش از نظر برنامه و تنظیمات شست وشو با «بوش» برابری می کند. البته محصولات تولید مشترک همین برند ها با نرخی پایین تر از «اصل» در بازار موجود  است.

فروشگاه اینترنتی جناب کالا

5 برند لوکس لوازم آشپزخانه

معرفی 5 برند برتر لوازم لوکس آشپزخانه

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لوازم خانگی ایران «ال کا ایران»، لوازم آشپزخانه یکی از مهم ترین لوازمی هستند که در آشپزخانه به کمک افراد می شتابند. از آن جا که آشپزخانه قلب خانه است، شما باید برندهایی از لوازم لوکس آشپزخانه را انتخاب کنید که شناخته شده اند و سبک زندگی مدرن شما را تعریف می کنند.

در ادامه به معرفی 5 برند برتر لوازم لوکس آشپزخانه پرداخته شده است که می تواند در انتخاب صحیح لوازم آشپزخانه مدرن و جدید به شما کمک کند.

همانطور که می دانید آشپزخانه به عنوان قلب و مرکز خانه شناخته شده است زیرا بیشتر فعالیت های پخت و پز در آن جا صورت می گیرد.

استفاده از لوازم آشپزخانه مدرن و جدید برای بسیاری از کاربران حائز اهمیت است. زیرا با داشتن لوازم آشپزخانه جدید شما به راحتی می توانید به پختن غذا بپردازید و نیز سرعت عمل بالایی داشته باشید.

هنگام خرید لوازم کاربردی آشپزخانه برند آن ها خیلی مهم است.

تصور کنید قصد خرید یک وسیله برای آشپزخانه تان دارید اما هیچ اطلاعاتی از بهترین برندهای لوازم خانگی ندارید و با نداشتن اطلاعات کافی از بهترین برندها، موفق به خرید یک وسیله با کیفیت و کاربردی نمی شوید.

ممکن است پس از گذشت زمان کمی مجبور به خرید مجدد آن وسیله آشپزخانه شوید. همانطور که گفته شد، در ادامه این مطلب به معرفی 5 برند برتر لوازم لوکس آشپزخانه پرداخته شده است که انواع مختلفی از محصولات قابل اعتماد خود به همراه عملکردی عالی ارائه می دهند.

آشپزخانه

فروشگاه اینترنتی جناب کالا

برند Dacor

برند داکور یک شرکت تابعه مستقر در کالیفرنیا بوده که متعلق به سامسونگ الکترونیک آمریکا است. این کمپانی لوازم کاربردی آشپزخانه در سطح بالایی طراحی، تولید و توزیع می کند. از محصولات این برند جذاب می توان به اجاق های دیواری، ماشین ظرفشویی، لوازم آشپزخانه، مایکروویو، هودهای تهویه، یخچال، کباب پز و سیستم های گرمایشی اشاره کرد.

این شرکت در سال 1965 توسط Stanley M. Joseph تاسیس شد و به طور مداوم تحت مالکیت و بهره برداری 3 نسل از خانواده Joseph قرار داشت تا اینکه در آگوست سال 2016 به شرکت سامسونگ فروخته شد. دفتر مرکزی شرکت و تاسیسات تولید 325.000 فوت مربع در کالیفرنیا قرار دارد. این برند برتر محصولات پا کیفیت خود را در سراسر آمریکا، کانادا و مکزیک توزیع می کند و مستقیما به بیش از 1300 فروشگاه می فروشد. همچنین گفتنی است که این شرکت یک کارخانه را در لس آنجلس اداره می کند.

برند Gaggenau

شرکت Gaggenau یک تولید کننده آلمانی در زمینه لوازم خانگی لوکس است. این کمپانی در سال 1683 با نام Eisenwerke Gaggenau A.G در منطقه جنگل سیاه در جنوب غربی آلمان توسط اشرافی آلمانی Louis William و Margrave تاسیس شد. این شرکت کارش را درست کردن چکش، میخ و آسیاب آغاز کرد. در طول انقلاب صنعتی، این شرکت توسط مدیر عامل شرکت Michael Flürscheim از تولید میخ به تولید ماشین آلات کشاورزی تغییر کرد.

در حال حاضر نیز یکی از شرکت های زیر مجموعه کمپانی BSH است. همچنین این شرکت در هر رده ای که نامزد شده بود، موفق به کسب جایزه IF Design شد. این برند در سال های 1991 تا 1998 محصولاتی از جمله اجاق های توکار، سرامیکی، هود، ماشین ظرفشویی، ماشین لباسشویی و خشک کن را تولید و توزیع کرد. البته گفتنی است که تعدادی از این محصولات در آلمان جایزه دریافت کردند.

برند Miele

شرکت Miele یک تولید کننده آلمانی و لوازم خانگی پیشرفته و تجهیزات تجاری بوده که دفتر مرکزی آن در Gütersloh  و Ostwestfalen-Lippe است. این کمپانی آلمانی در سال 1899 توسط کارل میله و راینهارد زینکان تاسیس شد و همیشه به عنوان یک شرکت خانوادگی اداره شده است. اولین محصولات کمپانی Miele کره کره و ماشین لباسشویی با نام تجاری Meteor بود که کارل میله شخصاً بر تولید نظارت داشت و راینهارد زینکان نیز امور مالی و فروش را می کرد.

برند Sub-Zero و Wolf

Sub-Zero نام تجاری عمده لوازم خانگی و آشپزخانه بوده که در آمریکا تاشیس شده است. این شرکت همچنین لوازم خانگی و آشپزخانه را با نام تجاری Wolf تولید می کند. شرکت Sub-Zero در سال 1945 تاسیس شده است . این کمپانی آمریکایی خط تولید لوازم خانگی خود را در زمینه لوازم کاربردی آشپزخانه و اجاق گازهای مدرن فعالیت خود را در سال 2000 در کالیفرنیا شروع کرد.

شایان ذکر است که این برند برتر آمریکایی به مدت 60 سال لوازم لوکس آشپزخانه در مدل های نوآورانه و فناوری های پیشرفته ارائه داده و تقریبا هرگونه نیاز کاربران به یخچال فریزر را برآورده می کند. این شرکت موقعیت خود را به عنوان یک رهبر در صنعت لوازم خانگی به دست آورده است.

برند La Cornue

کمپانی La Cornue یک شرکت تولید کننده فر و لوازم آشپزی فرانسوی است که در سال 1908 توسط آلبرت دوپوی گیاه شناس و عطرساز پاریسی تاسیس شد. این شرکت در حال حاضر سه نوع اجاق فر با عنوان های Château ، CornuFé و CornuChef تولید می کند.

دوپوی برند La Cornue را به منظور ایجاد اجاق فرهایی كه از گاز طبیعی استفاده می کنند را در پاریس تأسیس كرد. با بهره گیری از گردش هوای گرم درون فر، او توانست اجاق فری بسیار موثرتر از بقیه در آن زمان ایجاد کند. این اجاق به عنوان اولین اجاق گاز Rôtisseuse-Pâtissiere La Cornue (جهت پخت کباب و شیرینی) در زمان خودش بود.

در مطالب فوق ما به معرفی 5 برند لوازم لوکس آشپزخانه پرداختیم که هر کدام از این کمپانی ها به تولید و عرضه لوازم آشپزخانه مدرن و جدید در بازار لوازم خانگی خارجی می پردازند.

لوازم کاربردی آشپزخانه

لوازم کاربردی آشپزخانه علاوه بر پیش بردن سریع کارها در امور آشپزی، شما را نیز سرگرم می کنند و روال زندگی را به سمت بهتر شدن تغییر می دهد. همچنین لوازم آشپزخانه مدرن و شیک در ظاهر آشپزخانه نقش بسزایی را ایفا می کند و می تواند به تنهایی ظاهری مرتب و شیک به آشپزخانه ها بدهد. مخصوصا آشپزخانه هایی که اوپن هستند و به راحتی فضای آشپزخانه در معرض دید افراد است پس چیدمان و ظاهر این دسته از آشپزخانه ها بسیار مهم بوده و باید لوازم آشپزخانه مدرن و شیک در آن ها چیده شود.

برای ساده تر کردن زندگی و کمتر صرف کردن وقت در آشپزخانه، لوازم کاربردی آشپزخانه ای وجود دارند که به کمک افراد می شتابند. برخی از این لوازم کاربردی شامل غذاساز دستی، مخلوط کن یا آبمیوه گیری، همزن دستی برقی، ساندویچ ساز و پلوپزهای برقی می شوند.

فروشگاه اینترنتی جناب کالا

مزایا و معایب ظروف چدن

امروزه انواع ظروف پخت و پز از جنس آلومینیوم، استیل ضد زنگ، سرویس سرامیک ، دیگ مسی و تابه ها و قابلمه های دارای روکش تفلون نچسب به وفور در بازار یافت می شوند و در طول سال های گذشته جایگزین ظروف چدن (Cast-iron cookware) دوست داشتنی و قدیمی شده اند.

اما واقعیت این است که هیچ کدام از این ظروف پخت و پز تا به حال نتوانسته اند ایمنی و ماندگاری مشابه تابه ها و قابلمه های چدن را به نمایش بگذارند. به همین دلیل است که مردم روز به روز از مزایا و فواید پخت غذا داخل ظروف چدن بیشتر آگاه می شوند، و استقبال از این ظروف با روند چشمگیری رو به افزایش است.

اگر امروز به بازار کل زندگی خود مراجعه کنید، مشاهده خواهید کرد که تابه ها و قابلمه های چدنی در حال باز پس گیری جایگاه به حق خود هستند و در بسیاری از مغازه ها یافت می شوند.

بنابراین به شما توصیه می کنیم اگر ظرف چدن قدیمی در منزل دارید، حتما به آن توجه ویژه ای داشته باشید و آن را بیشتر مورد استفاده قرار دهید. اگر هم از ظروف چدنی بی بهره هستید، حتما به بازار مراجعه کرده و حداقل یک تابه چدنی برای آشپزخانه خود انتخاب کنید.

در ادامه این مطلب به بررسی دقیق ظروف چدن می پردازیم، مزایا و معایب قابلمه های چدن را برای شما ذکر می کنیم، و اشاره ای هم به نکات مهم در هنگام استفاده از تابه های چدن خواهیم داشت.

آیا ظروف چدن قابل استفاده در رستوران ها هستند؟

بله! نه تنها قابل استفاده هستند، بلکه بسیاری از رستوران ها پخت غذا های متنوع در تابه ها و قابلمه های چدنی را ترجیح می دهند.  در مواردی حتی ظروف چدن درجه یک به عنوان ظروف سرو غذا نیز مورد استفاده رستوران های معتبر قرار می‌گیرند.

قیمت ظروف چدن چگونه است؟

با توجه به فرایند بسیار ساده و آسان تولید ظروف پخت و پز چدن می توان گفت قیمت این گونه ظروف فوق العاده مقرون به صرفه است.

حتی اگر قیمت تابه ها و قابلمه های چدن را با سایر ظروف مشابه دارای روکش نچسب مقایسه کنید، متوجه اختلاف قیمت فاحش و به صرفه بودن ظروف چدن خواهید شد.

علاوه بر آن باید به این نکته توجه داشته باشید که ظروف دارای روکش نچسب در صورت از بین رفتن این روکش به هیچ وجه قابل تعمیر نیستند و عملا کارایی خود را از دست می دهند، در حالی که ظروف چدن به روش های مختلف قابل بازسازی و آماده سازی مجدد هستند و به همین دلیل برخورداری از آن ها در بلند مدت می تواند به صرفه جویی های اقتصادی منجر شود.

جالب است بدانید در صورت آماده سازی منظم تابه ها و قابلمه های چدن، طول عمر این گونه ظروف به میزان قابل توجهی افزایش پیدا خواهد کرد و برای مدت ها در آشپزخانه همراه شما خواهند بود.

آیا زنگ زدگی ظروف چدن باعث از کار افتادن آن ها می شود؟

خیر. اگر در تابه یا قابلمه چدنی شما آثاری از زنگ زدگی مشاهده می شود، کافیست با استفاده از سیم ظرفشویی لایه تشکیل شده روی سطح ظرف را جدا کنید و مراحل آماده سازی ظروف چدن را بار دیگر اجرا کنید. برای سهولت بیشتر می توانید از شوینده های نسبتا قوی استفاده کنید تا لایه نارنجی رنگ بدون زحمت اضافی جدا شود.

اما لازم است از سمی نبودن این نوع شوینده ها اطمینان حاصل کنید تا مواد خطرناک توسط سطح ظرف جذب نشود.

آیا ظروف چدن گرما را به صورت مساوی توزیع می کنند؟

متاسفانه خیر.

ممکن است تصور کنید بدنه ضخیم تابه ها و قابلمه های چدن باعث می شود گرما به صورت یکسان توزیع شود، اما لازم است بدانید که ظروف چدن در بسیاری از مواقع به دلیل وجود نقاط سرد در هنگام آشپزی مورد انتقاد قرار می گیرند.

برای این که از پخته شدن تمامی قسمت های غذا مطمئن شوید، توصیه می کنیم در هنگام آشپزی تابه ها و قابلمه های چدنی را به خوبی گرم کنید و حرارت آن ها را تا جایی که امکان دارد بالا ببرید.

آیا آهن موجود در ظروف چدن وارد غذا در حال پختن می شود؟

بله، اما این اتفاق معمولا در هنگام پخت غذا های اسیدی رخ می دهد. به همین دلیل بسیاری از کارشناسان توصیه می کنند غذا های دارای خاصیت اسیدی در ظروف چدنی تهیه نشود.

این گونه غذا ها نه تنها باعث از بین رفتن روکش روغنی به وجود آمده در هنگام آماده سازی ظروف چدن می شوند، بلکه پیش نیاز های لازم جهت ترشح فلز آهن و جذب آن توسط مواد خوراکی را فراهم می کنند.

لازم به ذکر است که فلز آهن ماده ای سمی به حساب نمی آید، اما باعث می شود طعم غذا تغییر کند.

بنابراین اگر متوجه شدید طعم غذا به طعم آهن نزدیک است، بهتر است مقادیر اسید موجود در مواد اولیه را مورد بررسی قرار دهید و در صورت امکان از سایر ظروف پخت و پز برای آماده سازی آن غذا کمک بگیرید.

در شست و شوی ظروف چدن آیا می توان از مایع ظرفشویی استفاده کرد؟

بله. یکی از تصورات غلط درمورد ظروف پخت و پز چدن این است که نمی توان در شست و شوی آن ها از مایع ظرفشویی استفاده کرد.  همانطور که می دانید آماده سازی مناسب ظروف چدن و ایجاد لایه ای روغنی روی سطح این گونه ظروف جهت حفظ روکش نچسب ضروری است.

به همین دلیل بسیاری از آشپزان همواره نگران از بین رفتن این لایه هستند و تصور می کنند مایع ظرفشویی می تواند به این روند سرعت ببخشد.

اما ما به شما اطمینان می دهیم استفاده از مقدار مناسب مایع ظرفشویی هیچ تاثیر مخربی بر ظروف چدن و لایه روغنی به وجود آمده روی سطح آن ها نخواهد داشت. اما نکته مهم تر این است که بلافاصله پس از هر بار شست و شو و آبکشی حتما تابه ها و قابلمه های چدن را خشک کنید و آن ها را در فضایی با حداقل رطوبت قرار دهید.

در غیر این صورت احتمال زنگ زدگی این گونه ظروف وجود خواهد داشت.

نکته مهم بعدی این است که مراقبت ویژه و آماده سازی های منظم ظروف چدن را در فاصله های زمانی مشخص برنامه ریزی کنید.

با مراجعه به مقاله “استفاده از ظروف چدن برای اولین بار” می توانید روش صحیح آماده سازی و استفاده درست از تابه ها و قابلمه های چدن را به طور مفصل مطالعه نمایید.

ظروف چدن چه مزایایی دارند؟

ظروف چدن کاملا سالم و بهداشتی هستند

سابقه ظروف چدن به بیش از ۲۰۰۰ سال پیش باز می گردد و اگر این گونه ظروف باعث به خطر افتادن سلامت مصرف کنندگان می شدند، بدون شک تا به امروز مورد استفاده قرار نمی گرفتند.

چنین چیزی در مورد ظروف پخت و پز مدرن وجود ندارد و بسیاری از ظروف موجود در بازار علاوه بر ارائه کیفیت پایین، نمی توانند سلامت جسمانی مصرف کنندگان را تضمین کنند.

به عنوان مثال ظروف آلومینیومی که متاسفانه امروزه مورد استفاده بسیاری از خانواده ها قرار می گیرند، در هنگام آشپزی در تماس با مواد غذایی واکنش نشان می دهند و در مقادیر زیاد فلز خطرناک آلومینیوم را وارد غذا می کنند.

ظروف نچسب تفلون نیز به راحتی دچار خط و خراش می شود و تکه های تفلون جدا شده از سطح آن ها وارد مواد غذایی می شود و مسمومیت های غذایی به وجود می آورد.

ظروف پخت و پز با روکش سرامیکی همان محصولاتی که با نام ظروف سرامیکی شناخته می شوند دارای روکش لعابی هستند که در اکثر موارد حاوی فلز فوق العاده سمی سرب است و به همین دلیل این گونه ظروف می توانند فلز سنگین سرب را به مواد غذایی انتقال دهند.

بنابراین تنها ظروف پخت و پز کاربردی که می توانند ادعای سالم بودن داشته باشند، تابه ها و قابلمه های چدنی هستند که در بسیاری از موقعیت ها کارایی و کیفیت خود را به نمایش گذاشته اند.

البته لازم است به این نکته اشاره داشته باشیم که ظروف چدنی آشپزخانه در تماس با غذا های اسید واکنش نشان می دهند.

با این وجود اگر مراحل آماده سازی آن ها با دقت صورت پذیرد، لایه محافظ روغنی تشکیل شده روی سطح ظرف تا حدودی می تواند از چنین واکنش هایی جلوگیری کند.

علاوه بر آن آهن ترشح شده از ظروف چدنی نه تنها خطری برای سلامتی شما محسوب نمی شود، بلکه به عنوان یک ماده معدنی مفید می تواند آثار مثبتی بر وضعیت جسمانی داشته باشد و مشکل افرادی که با کمبود آهن مواجه هستند را تا حدودی برطرف نماید.

ظروف چدن فوق العاده مستحکم و با دوام هستند

تابه ها و قابلمه های چدنی همانطور که ظروف سنگین به حساب می آیند، فوق العاده مستحکم و با دوام نیز هستند.

این ظروف در صورتی که به درستی مورد استفاده قرار بگیرند و مرتبا فرایند آماده سازی آن ها اجرا شود، حتی می توانند بیشتر از صد سال عمر مفید داشته باشند.

از سوی دیگر ظروف چدن معمولا کاملا یکپارچه هستند و تمامی قسمت ها از جنس چدن می باشد.

بنابراین هیچ گونه نگرانی در مورد جدا شدن دسته و سایر قسمت ها وجود ندارد و کیفیت تمامی بخش های ظرف چدنی همواره تضمین شده است.

اگر توجه کرده باشید سایر ظروف پخت و پز همچون ظروف تفلون نچسب پس از مدتی فرسوده می شوند و با از بین رفتن سطح نچسب دیگر قابل استفاده نخواهد بود.

ظروف چدنی نیز از این قاعده مستثنی نیستند و در اثر استفاده های مکرر دچار خط و خراش و زنگ زدگی می شوند.

اما نکته قابل توجه در مورد تابه ها و قابلمه های چدن این است که به راحتی قابل بازسازی هستند و با رعایت نکات ذکر شده در مراحل آماده سازی همچون روز اول سالم و آماده استفاده خواهند بود.

پخت غذا در تابه های با روغن کمتری صورت می پذیرد

زمانی که آشپزخانه خود را به تابه ها و قابلمه های چدن مجهز می کنید و استفاده از ظروف آلومینیومی و استیل را کنار می گذارید، کاهش چشمگیر در روغن مصرفی را مشاهده خواهید کرد.

البته باید به این نکته توجه داشته باشید که پخت غذا در ظروف چدن کمی متفاوت است.

در هنگام آشپزی داخل تابه های چدنی ابتدا باید ظرف تا کاملا حرارت دهید، سپس روغن را اضافه کرده و با تکان دادن تابه آن را در سرتاسر ظرف پخش کنید. یک لایه کاملا نازک از روغن که سرتاسر سطح تابه را پوشانده باشد تنها چیزی است که برای پخت غذا در ظروف چدن نیاز خواهید داشت و به این ترتیب می توانید در مصرف روغن صرفه جویی کنید و خطرات احتمالی غذا های بیش از حد چرب را از بین ببرید.

ظروف چدن در صورت آماده سازی صحیح می توانند در نقش ظروف نچسب ظاهر شوند همانطور که می دانید ظروف چدن قبل از استفاده باید یک بار فرایند آماده سازی را پشت سر بگذارند.

پس از اجرای فرایند آماده سازی روکشی روغنی روی سطح قابلمه های چدن به وجود می آید و آن ها را به ظروفی نسبتا نچسب تبدیل می‌کند. البته نچسب بودن تابه های چدنی به اندازه سایر ظروف نچسب نیست، اما همین که از مواد خطرناکی همچون تفلون استفاده نشده است باعث می شود استفاده از ظروف چدن حرکت هوشمندانه ای تلقی شود.

از سوی دیگر ظروف نچسب رایج پس از مدتی خاصیت نچسب بودن خود را از دست می دهند و به ظروفی غیرقابل استفاده تبدیل می شوند، در حالی که آماده سازی و به وجود آوردن روکش روغنی به منظور ایجاد سطح نچسب باعث افزایش طول عمر ظروف چدن می شود.

ظروف چدن گزینه ای ایده آل جهت آشپزی با حرارت فوق العاده بالا می باشند

این ویژگی یکی از مهم ترین مزیت های ظروف چدن به حساب می آید و به شما کمک می کند تا بدون هیچ ترسی انواع غذا ها را با بالاترین حرارت ممکن آماده نمایید.

همین ویژگی تابه و قابلمه های چدن را به ظروف مورد علاقه آشپز های حرفه ای فعال در بهترین رستوران ها تبدیل کرده است.

ظروف چدن از سوختن غذا ممانعت می کنند

اگر زمان کافی برای گرم شدن را در اختیار تابه های چدنی قرار ندهید و بلافاصله پس از روشن کردن تحت مواد اولیه را داخل تابه بریزید، احتمال سوختن قسمت هایی از غذا افزایش می یابد.

به همین دلیل بسیاری از کاربران قبل از شروع آشپزی به خوبی تابه های چدنی را حرارت می دهند تا این ظروف کاملا گرم شوند. با توجه به اینکه رسانایی گرمایی ظروف‌ چدن در مقایسه با ظروف آلومینیومی و‌ مسی بسیار خفیف است، و همچنین با درنظر گرفتن این واقعیت که احتمال به وجود آمدن نقاط سرد در تابه های چدنی همچون ظروف استیل بالاست، توصیه می شود برای رسیدن به آشپزی بهتر و داشتن غذایی کاملا یک دست پخته شده حداقل دو تا سه دقیقه قبل از شروع آشپزی تابه چدنی را روی اجاق گاز قرار دهید تا واقعا داغ شود.

در این صورت تمام نقاط ظرف در طول آشپزی گرم خواهد ماند و از سوختن برخی از قسمت های غذا جلوگیری خواهد شد.

ظروف چدن از خام ماندن غذا جلوگیری می کنند

اگر یک تابه چدنی را چند دقیقه روی شعله قرار دهید دمای آن به شدت افزایش پیدا خواهد کرد و شما موج های گرمایی ناشی از این ظرف را حتی در صورت دست نزدن به آن احساس خواهید  کرد. اما اگر همین فرآیند را بار دیگر برای ظروف استیل ضد زنگ به اجرا درآورید، تنها قسمتی از ظرف استیل که روی شعله قرار دارد فوق العاده داغ می شود و حتی یک سانتی متر بالاتر از کف ظرف تغییری نخواهد کرد، به طوری که شما به راحتی می توانید دست خود را به فاصله یک سانتی متری کف نگه دارید. چنین تفاوتی در تابش گرمایی بالای ظروف چدن خلاصه می شود که ده برابر بیش تر از تابش گرمایی ظروف از جنس استیل ضد زنگ می باشد.

به عبارت دیگر درصورت پخت غذا داخل تابه های استیل تنها قسمتی از از غذا که با ظرف در تماس هستند پخته خواهند شد و به احتمال زیاد سایر قسمت ها خام می مانند. اما تابه های چدنی می توانند حرارت را به چند سانتی متر بالاتر منتقل کنند و غذا هایی کاملا مغز پخت را به شما تحویل دهند.

بنابراین اگر به دنبال مغز پخت کردن غذا هایی نظیر استیک و مرغ هستید، تابه های چدن انتخاب ایده آل شما به حساب می آیند.

ظروف چدن در سبک های آشپزی مختلف قابل استفاده هستند

شما می توانید تابه های چدن را به منظور برشته کردن، کبابی کردن، تفت دادن، سرخ کردن در روغن کم و سرخ کردن در روغن فراوان مورد استفاده قرار دهید.

از سوی دیگر قابلمه های چدن ظروفی مناسب جهت دم کردن و آب پز کردن انواع غذا ها می باشند. علاوه بر آن ظروف چدن می توانند در نقش ظروف مخصوص فر ظاهر شوند و برای پخت انواع کیک و لازانیا مورد استفاده قرار گیرند.

با توجه به اینکه در بسیاری از دستور های پخت غذایی لازم است غذا را مستقیما از روی شعله به داخل فر منتقل کنید (و بالعکس) با تهیه کردن ظروف چدن علاوه بر صرفه جویی در هزینه ها، می توانید آشپزی آسان و بدون زحمت را تجربه کنید.

نگهداری و مراقبت از ظروف چدن نسبتا آسان است

ظروف چدن از آزمایش های سخت فیزیکی سربلند خارج می شوند و برخورد سایر ظروف فلزی به خصوص چاقو های فلزی هیچ اثر منفی روی بدنه آن ها باقی نمی گذارد.

علاوه بر آن هنگام آشپزی داخل ظروف چدن شما به راحتی می توانید از کفگیرها و ملاقه های فلزی استفاده کنید و هیچ گونه نگرانی بابت از بین رفتن روکش روغنی و درنتیجه سطح نچسب نداشته باشید.

از سوی دیگر تابه ها و قابلمه های چدن می توانند در صورتی که هنوز داغ هستند زیر آب قرار گیرند و برخلاف سایر ظروف نچسب موجود در چنین شرایطی کیفیت خود را از دست نمی دهند.

در هنگام شستن ظروف چدن نیز شما می توانید از مواد شوینده کمک بگیرید و فرایند شست و شوی تابه چدن یا قابلمه چدن را به راحتی پشت سر بگذارید.

جالب است بدانید که مایع ظرفشویی باعث از بین رفتن لایه روغنی نچسب نمی شود.

ظروف چدن از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه و محصولاتی کاملا ارزشمند هستند

حتی با کیفیت ترین تابه ها و قابلمه های چدن از ظروف پخت و پز از جنس استیل ضد زنگ با همان ویژگی ارزان تر هستند، این گونه ظروف عملا غیر قابل تخریب هستند و با استفاده های بیشتر به مرور زمان تنها کیفیت آن ها افرایش می یابد.

به همین دلیل است که در برخی از خانه ها ظروف چدن با قدمت چندین ساله همچنان با قدرت به کار خود ادامه می دهند و در بسیاری از موارد مورد استفاده قرار می گیرند.

امیدواریم با مطالعه این مقاله به اطلاعاتی مفید در زمینه ظروف پخت و پز چدنی دست پیدا کرده باشید. به منظور مشاهده جدیدترین مدل های تابه و قابلمه چدن می توانید به وبسایت مجموعه تخصصی نت منزل مرجع انواع ظروف پذیرایی و پخت و پز مراجعه نمایید.

امروزه انواع ظروف پخت و پز از جنس آلومینیوم، استیل ضد زنگ، سرویس سرامیک ، دیگ مسی و تابه ها و قابلمه های دارای روکش تفلون نچسب به وفور در بازار یافت می شوند و در طول سال های گذشته جایگزین ظروف چدن (Cast-iron cookware) دوست داشتنی و قدیمی شده اند.

اما واقعیت این است که هیچ کدام از این ظروف پخت و پز تا به حال نتوانسته اند ایمنی و ماندگاری مشابه تابه ها و قابلمه های چدن را به نمایش بگذارند.

به همین دلیل است که مردم روز به روز از مزایا و فواید پخت غذا داخل ظروف چدن بیشتر آگاه می شوند، و استقبال از این ظروف با روند چشمگیری رو به افزایش است. اگر امروز به بازار کل زندگی خود مراجعه کنید، مشاهده خواهید کرد که تابه ها و قابلمه های چدنی در حال باز پس گیری جایگاه به حق خود هستند و در بسیاری از مغازه ها یافت می شوند.